دانشگاه رنا امروز میزبان دانشمند بلندآوازۀ نقد و نظریۀ ادبی، جناب استاد دکتر حسین پاینده بود

January 07, 2020

دکتر حسین پاینده بنابر دعوت رهبری دانشگاه رنا، امروز سخن‌رانی علمی‌ای را در رابطه به نقد ادبی و ضرورت پرداختن به آن در عصر کنونی ایراد کرد. محفل با تلاوت آیات ملکوتی قرآن آغاز شد و متعاقبا استاد سید مصطفی سعیدی معاون علمی دانشگاه رنا به مهمانان خیرمقدم و خوش‌امدید گفت. سپس دکتر سرو رسا رفیع‌زاده آمر تحقیقات علمی دانشگاه رنا به معرفی استاد پاینده پرداخت از ایشان دعوت کرد تا به ایراد سخن‌رانی علمی خویش بپردازند. آقای پاینده در سخنرانی خود بر نیاز انسان معاصر به گفتگو با دیگری تاکید کرد و گفت که نقد ادبی زمینۀ گفتگو با دیگری را برای انسان فراهم می‌کند و این از نیازهای انسان امروزی است که به خاطر جلوگیری از سوء تفاهم‌ها و تنش‌ها به فرهنگ چندصدایی و گفتگو رو آورد که این ممکن نیست مگر به مدد نقد ادبی و طرح آن در محافل دانشگاهی. در این محفل عدۀ زیادی از استادان دانشگاه‌های مختلف دولتی و خصوصی و همچنین دو نویسندۀ صاحب‌نام کشور، استاد رهنورد زریاب و استاد سیدحسین فخری اشتراک داشتند. استاد زریاب پس از پایان سخنان دکتر پاینده گفتند که نقد ادبی در کشور ما به گونۀ جدی شکل نگرفته است؛ زیرا که آثار ادبی مقدم بر نقد ادبی است و زمانی نقد ادبی در یک جامعه به قوت و صلابت ظهور می‌کند، که در آن جامعه آثار بزرگ ادبی خلق شده باشد. همچنین آقای فخری از حضور استاد پاینده اظهار خرسندی کرده و گفتند که در جلد سوم کتاب داستان‌ها و دیدگاه‌های خود از آثار جناب استاد پاینده فراوان بهره‌ها برده‌اند. در پایان محفل دانشگاه رنا به پاسداشت خدمات استاد پاینده، لوح سپاسی را به ایشان هدیه داد و مجموعه‌ای از مجلات علمی پژوهشی دانشگاه را به ایشان اهدا کرد. همچنین استاد زریاب بخشی از آثار خود را استاد پاینده اهدا کرد و استاد فخری نیز چند جلد از آثار خود را همراه با یک دست چپن به این مهمان گرامی هدیه داد. محفل با پذیرایی از مهمانان و انداختن عکس دست‌جمعی خاتمه یافت.