نيروي سياسي زن
2018-06-28
بحث مشارکت سياسي زنان از دير زمان ميان انديشمندان و فعالان جامعه مدني، بهخصوص ميان فيمينستها مطرح بوده است. جنگ جهاني دوم زنان را روي صحنه سياست کشاند، سهم زنان در سياست زحمات همان زناني است که در جهان به خاطر بهدست آوردن حق خود مبارزه کردند تا راه را براي هم نوعان خود باز کرده باشند. زنان در جهان اسلام بهخصوص در عرصه سياست جايگاه خاص خود را داشته است. طبق روايتهاي متعدد وقتي پيامبري اسلام(ص) مکه را فتح کرد نخست مردان و سپس زنان با آن حضرت(ص) بيعت کردند، بيعت مردان به صورت دست دادن با رسولي خدا(ص) انجام گرفت براي زنان، به دستوري پيامبر اسلام حضرت محمد(ص) ظرف را پر از آب کردند و پيامبر(ص) دست خود را در آن فرو برد و بيرون آورد و سپس به زنان فرمود: “همگي دست خود در آب فرو برد و بيرون آورد”.
اين ابعاد بيانگر اين است که زنان از هويت مستقل سياسي بر خوردارند و فعاليت اجتماعي، سياسي و حقوقي ويژه خود را دارند و نياز به قوميت
ندارند.
افغانستان کشوري است که سه دهه جنگ را سپري کرده و زنان اين کشور در دو دههيي اخير توانسته اند فعاليتهاي سياسي خود را گسترش دهند تا مورد حمايت جامعه جهاني قرار گرفته و به جهانيان اين پيام را برسانند که زنان افغان با وجود مشکلات فراوان باز هم به مبارزه خود ادامه خواهند داد. در اين اواخر زنان افغانستان توانستهاند کرسيهاي سياسي را اشغال کنند. اين کرسيها از وزارت گرفته تا ولسي جرگه، شوراي ولايتي، مجلس سنا، احزاب سياسي و... ميياشد. با وجود اين همه تلاش زنان افغان زمين، باز هم کمرنگ بودن آنها در امورات سياسي کشور ديده ميشود.
تحقير و بيارزش دانستن زن از سوي سيستم مردان اقتدارگرا، سلب همه فرصتهاي مشارکت سياسي زنان موجب گرديد که زنان نتوانند آن گونهي که بايد در امور سياسي جاي بگيرند؛ و حتي باور کنند که سياست کار زنان نيست! مردان نبايد حضور زنان را در عرصه سياسي و سياست گذاري کشور ناديده بگيرند با گسترش نفوذ زنان در تمام عرصههاي زندهگي بهخصوص اقتصادي و سياسي و ميزان تاثيرگذاري آنان به جامعه سنتي ما توجه جامعه جهاني را به خود جلب کرده است تقسيم عادلانه قدرت در تمام عرصههاي اجتماعي و سياسي بين زنان و مردان نه تنها ضامن پيشبرد دموکراسي است، بلکه حق طبيعي شهروندي براي هر دو جنس است که سهم برابر براي تاثير گذاري سياسي را دارا باشند.
احزاب سياسي در قدرتمند سازي و توانمند کردن زنان نقش مهم را ايفا ميکنند از همين جا است که ميتوانند اعتماد به نفس حاصل کنند و خود را دخيل در امور سياسي کشور بدانند و از طرف ديگر در مبارزات انتخاباتي نيز زنان با حمايت بيشتري که ناشي از فعاليت حزبي است مواجه ميگردند و دسترسي به قدرت براي شان آسانتر ميشود زنان در مقابل هر نوع تصميم حکومت در مغايرت با خواستههاي زنان باشد ايستادگي کنند و براي اصلاح موارد چون ازدياد خشونت، حذف زنان از قدرت، سهم ندادن آنان در ساختارهاي سياسي طرح و مطالب شان را ارايه ميکنند.
جامعه سياسي؛ جامعهي است که همه افراد آن چه مرد و زن فارغ از هر گونه تفاوتها در اموري مربوط در جامعه سهيم باشند و هويت و هستي شان در آن رشد يافته و حفاظت گردد.