در مورد آمریت ارتقای کیفیت

طبق استراتژی تحصیلات عالی افغانستان، انکشاف ملی افغانستان در گرو تمام تلاش های است که برای ایجاد یک سیستم تحصیلات عالی با کیفیت و موثر صورت می گیرد. وزارت تحصیلات عالی در سال 1392 ریاست تضمین کیفیت و اعتباردهی را به منظور ارتقای کیفیت آموزش عالی ایجاد کرد. این ریاست، معیارهای را برای نهادهای تحصیلات عالی دولتی و خصوصی طرح کرده که علوم معاصر، سیستم آموزشی نوین و آموزش با کیفیت را تضمین می نماید. افزون برآن، تشویق و ایجاد انگیزه برای ارتقای کیفیت تدریس، ارزشیابی مستمر کیفیت تدریس، معرفی روش‌های نوین تدریس به استادان، تدوین برنامه درسی و مواد آموزشی، رشد دانشجویان و سایر موارد مهم از این دست در اهداف آن گنجانیده شده است. در ماده دهم لایحه تضمین کیفیت آمده است که کلیه موسسات آموزشی باید دارای کمیته تضمین کیفیت باشد تا فرآیند تضمین کیفیت را به صورت مستمر در موسسات مربوط تطبیق و نظارت نماید. از این رو پوهنتون رنا در پایان سال 1392 اداره ارتقای کیفیت را تأسیس کرد تا کارهای تضمین کیفیت مطابق دستورالعمل وزارت محترم تحصیلات انجام شود و کلیه کارهای آکادمیک و اداری با کیفیت مطمح نظر انجام شود. از آنجا که مسئولیت خطیر تطبیق معیارها برعهده آمریت ارتقای کیفیت است، این نهاد مصمم است که با پلان قابل تطبیق و دور نمای روشن، به اهداف اساسی پوهنتون رنا و وزارت تحصیلات برسد.

دیدگاه آمریت

آمریت ارتقای کیفیت از طریق تطبیق کامل معیارهای تضمین کیفیت و اعتباردهی ملی از جمله؛ کیفیت پژوهش، آموزش، ارتقای ظرفیت استادان و کارمندان، توأمیت ها و خدمات سعی می ورزد تا پوهنتون رنا به عنوان یک نهاد آکادمیک معتبر مبتنی بر پژوهش در سطح کشور شناخته شود.

ماموریت

آمریت ارتقای کیفیت متعهد است که از تمامی فرصت ها و امکانات موجود برای ارتقای کیفیت پوهنتون رنا در عرصه های علمی- پژوهشی، آموزشی، خدماتی، ارتقای ظرفیت کارمندان و استادان مطابق با چارچوب تضمین کیفیت و اعتباردهی استفاده بهینه نماید.

شناسه

ابتداء در سال 1392 آمریت ارتقای کیفیت زیر نظر معاونت علمی پوهنتون رنا ایجاد شد که بعدا به تاریخ 31/2/1403 به اساس پروتکل شماره2 شورای علمی پوهنتون، آمریت مستقل گردید. این آمریت، کلیه فعالیت های مرتبط با ارتقای کیفیت از قبیل نظارت بر برنامه ریزی و اجرای طرح ها، ارزشیابی تدریس، امور علمی و اداری پوهنتون، محصلان، خدمات و امکانات را انجام می دهد. آمریت ارتقای کیفیت تلاش می کند تا تمام امور پوهنتون مطابق معیارهای ریاست تضمین کیفیت و اعتباردهی وزارت و مرتبط به نیازهای جامعه عیار تا پاسخ مثبت بدست آید.

ارزش ها
  • توجه به کیفیت تحقیق
  • توجه به کیفیت آموزش
  • توجه به کیفیت خدمات
  • توجه به کیفیت ارتقای ظرفیت
  • توجه به کیفیت توأمیت‌ها
  • توجه به اصل مکافات و مجازات
اهداف

آمریت ارتقای کیفیت، با درنظرداشت اصول، اهداف خویش را به سه کتگوری که کوتاه مدت در کمتر از یک سال، میان مدت یک سال یا بیشتر از آن و دراز مدت(سه سال یا بیشتر از آن) قابل تطبیق بوده، طرح نموده که تمام فعالیت‌ها جهت رسیدن به اهداف سه‌گانه، منسجم می‌گردد.

الف: اهداف کوتاه مدت

1. نظارت بر فعالیت های مرتبط با ارتقای کیفیت در داخل پوهنتون
  2. تصدیق پلان ها، گزارش ها و سایر مراحل اداری و حسن اجرای آن ها
  3. انجام ارزیابی کیفیت تدریس