پوهنتون رنا

در مورد پوهنځی ژورنالیزم

در مورد پوهنځی ژورنالیزم

پوهنځی ژورنالیزم رنا در چارچوب پوهنتون رنا در سال ۱۳۹۲هـ تاسیس شده و می‏کوشد، تا کادرهای متخصص و کار آزموده آگاهی بخشی، آموزش جمعی، تبلیغ جمعی و ترویج و نفوذ بر افکار عمومی در جامعه به‏صورت مطلوب تبیین کند. از اینکه پوهنځی متذکره تولیدکننده نیروی کار برای همه نهادهای کشور، مخصوصاً نهادهای رسانه‏ای می‏باشد، لذا شرایط و زمینه تدریس و آموزش در این نهاد تحصیلی، با درنظرداشت نیازهای زمان و ارزش‏های جامعه عیار گردیده است. هرچند تحقق این امر کار سهل و آسانی نبوده و همیشه با چالش‏ها و مشکلات همراه بوده است, خصوصاً در حال حاضر که مسأله حاکمیت قانون و آوردن نظم در جامعه یکی از ضروریات مبرم جامعه ما تلقی می‏گردد.
رسالت مهم و مکلفیت پوهنځی ژورنالیزم این است در آموزش نسل جوان نیازهای فعلی و آینده نهادهای ژورنالیزم و رسانه‏ها را مد نظر بگیرد؛ تا از یک طرف نقش از دست رفته نهادهای ژورنالیزم و رسانه‏ها را در امر آگاهی دهی جمعی، ترویج جمعی، تبلیغ جمعی و آموزش جمعی از طریق وسایل ارتباطی و عرصه روزنامه نگاری تدوین کند و از جانب دیگر منحیث یک نهاد علمی و اکادمیک، وجیبه علمی و تاریخی خود را ادا نماید.
ویژه گی خاصی که پوهنځی ژورنالیزم دارد این است که تدریس در آن طوری صورت می‎گیرد که کادرهای متخصص، ماهر و مسلکی تربیت و به حوزه‏های ارتباطات و ژورنالیزم و رسانه‏ها در افغانستان تقدیم می‏نماید. این امر خود تطبیق آنچه را که در این نهاد موثر واقع شده و راه گشائی برای مشکلات باشد، در سایر نهادهای مشابه خیلی سهل ساخته و تضمینی برای تطبیق آن در حوزه های مربوطه می‏باشد. تئوری چراغ راه ژورنالیزم است، اما عمل باعث می‏شود که این چراغ روشن بماند. از این رو، برای روش‏های تدریس و مطالعات این عرصه در دو بعد علمی و کاربردی مطرح باشد.

دیدگاه پوهنځی

دانشکده ژورنالیزم و ارتباطات برای تخصصی سازی، ترویج علم وزمینه سازی جهت کسب مهارت های لازم ومرتبط به روزنامه‌‎نگاری ازطریق پژوهش به منظور تربیه کادر های ورزیده، با معیارهای نوین علمی که پاسخ‌گوی نیازهای جامعه و بازارکارباشد، متعهدانه تلاش می‌کند.

ماموریت پوهنځی

دانشکده ژورنالیزم در راستای رسیدن به ماموریت‌اش با راه‌کار های حرفه‌ای و آموزش های عملی و نظری به تربیه کادرهای ورزیده و متخصص در عرصه ژورنالیزم (روزنامه نگاری) می پردازد.

پیام ریاست پوهنځی ژورنالیزم

جهانی شدن و افزایش نیازهای بشر، بخشی ناگسستنی جهان معاصر محسوب می‌شود. زندگی در قرن 21، بدون اطلاعات و ارتباطات دشوار است. تامین ارتباطات در سطوح محتلف، نیاز به کانال‌های اطلا‌ع‌رسانی دارد. زندگی در جهان معاصر هم‌گام با این کانال‌ به پیش می‌رود. رسانه‌های جمعی به عنوان کلیدی‌ترین رکن جوامع بشری، در حوزه‌های مختلف فعالیت‌ می‌کنند. آموزش، آگاهی و سرگرمی، بخشی عمده‌ای از رسالت آنان پنداشته می‌شود. تاثیرگذاری آنان، در بخش‌های مختلف، صریح و مشخص است. هر رسانه‌ باتوجه به خط‌مش خویش، قدرت تاثیرگذاری در بخش‌های توسعه فردی و اجتماعی دارد. با این‌حال، افغانستان به عنوان بخشی از این جهان، نیاز جدی به نهادهای رسانه‌ای دارد. دانشگاه‌ها به عنوان کانون‌های پایه و مولد، در زمینه‌ی آموزش کادر مسلکی و متعهد، ماموریت دارند. دانشکده ژورنالیزم دانشگاه رنا، توأم با مجوز رسمی وزارت محترم تحصیلات عالی، در این زمینه فعالیت می‌کند. ژورنالیزم رنا با چندین دور فراغت، تربیت صدها تن از خبرنگاران کارفهم و حدود یک‌دهه فعالیت علمی، متعهد است تا در زمینه‌ی آموزش و پیشکش افراد مسلکی به جامعه، نقش‌آفرینی کند.

عبدالصبور غفوری
رییس دانشکده ژورنالیزم

منابع فزیکی پوهنځى

پوهنځی ژورنالیزم در چوکات پوهنتون رنا، از لحاظ موقعیت فیزیکی در حال حاضر دارای وضعیت ذیل است:

  • 9صنف مستقل و جداگانه درسی به سایزهای مختلف؛
  • یک باب مسجد، ساحه سبز تفریحی پارکینگ وسیع موتر؛
  • کمپوتر لب مجهز؛
  • استدیوی رادیو با تمام امکانات تخنیکی؛
  • استدیوی تلویزیون با امکانات مناسب؛
  • یک کتاب خانه مجهز به مساحت 50 متر مربع دارای بیش از (1177) عنوان کتاب و در مجموع (552۱)جلد کتب که در عرصه ارتباطات و ژورنالیزم نیز به تعداد 188 عنوان کتاب و 6122 جلد کتاب وجود دارد.
  • ابزار و تجهیزات مدرن درسی از قبیل پروجکتور (LCD) انترنت 24 ساعته؛
  • یک تالار کنفرانس مجهزِ؛
  • راه اندازی سیرهای علمی در هر سمستر برای دانشجویان در داخل شهر کابل؛
  • امضای تفاهم نامه با رسانه‌ها و نهاد های رسانه ای؛
  • مرکز تحقیقاتی و مطالعات مجهز به امکانات کمپیوتری؛
  • تمامی محصلین پوهنځی دارای کارت هویت و دانشجویان طبقه اناث نیز داری کارت ترانسپورت می باشد که از طرف معاونت امورمحصلان برای شان توزیع می‏گردد؛
  • یک سالون کفتریا برای محصلان در دو تعمیر؛
  • نشریه علمی تحت نام «بیداری» با گردانند گی دانشجویان؛
  • از بدو تاسیس تا حال آثار علمی و تحقیقی متعددی از استادان پوهنځی چاپ و نشر گردیده است؛
  • در نظر است همه ساله تعدادی از اساتید و محصلین این پوهنځی در کنفرانس‏ها، سفرهای علمی و سیاحتی در خارج از کشور اشتراک نمایند؛
  • 95% استادان پوهنځی داری مدرک‏های فراغت به درجه ماستری و دکترا از کشورهای مالیزیا، ایران، هند و عربستان سعودی بوده است، که تا فعلاً عضویت هیچ موسسه علمی دیگر را ندارند؛
  • پوهنځی در نظر دارد که با یکی از پوهنتون‏های مشهور و معتبر دنیا توامیت به امضا برساند.
  • امضای تفاهم نامه با رادیو_تلویزیون ملی؛
  • امضای تفاهم نامه با تلویزیون آرزو؛
  • امضای تفاهم نامه با تلویزیون جهان؛
  • امضای تفاهم نامه با انجمن گهیح؛

معرفی مختصر دیپارتمنت ارتباطات

دیپارتمنت ارتباطات در چارچوب پوهنځی ژورنالیزم پوهنتون رنا در بهار سال 1396 تاسیس شده و می‌کوشد، تا کادرهای متخصص و حرفه‌ای را به جامعه تقدیم کند. محصلان ژورنالیزم پس از سمستر ششم به شکل انتخابی دیپارتمنت ارتباطات را گزینش می‌کنند و سمسترهای هفتم و هشتم را مختص مضامین ارتباطات می‌خوانند. دیپارتمنت ارتباطات 9 دور که شامل 15 صنف می‌شود فارغ داده است. این دیپارتمنت با پذیرش مسوولیت و متعدانه می‌کند تا خدمات مرتبط به رشته‌ی خویش را به جامعه ارایه کند. رسالت و مکلفیت دیپارتمنت ارتباطات در چارچوب پوهنځی ژورنالیزم، آموزش نسل جوان و پیشکش آنان به نهادهای روابط عمومی دولتی و خصوصی افغانستان است. با این روش از یک‌طرف نقش برای پیش‌برد زنده‌گی خودشان و از طرف دیگر برای توسعه و آبادانی نهادهای روابط عمومی کارساز می‌شوند. با این کار، دیپارتمنت ارتباطات منحیث یک نهاد علمی، وجیبه علمی و انسانی خود را ادا می‌نماید.
مشخصات خاصی که این دیپارتمنت دارد این است که تدریس از طرف کادرهای متخصص در سطح ماستر و دکتر با استادان دایمی و بالمقطع صورت می‌گیرد. استادانی که از تجارب، تخصص و تعهد برخوردار استند. دیپارتمنت ارتباطات دانشکده ژورنالیزم به منظور رسیدن به اهداف، دیدگاه و ماموریت خود که در مطابقت با اهداف استراتیژیک دانشکده ژورنالیزم و دانشگاه رنا است و تربیه کادرهای متخصص در بخش ژورنالیزم، تلاش نموده است تا استادانی را که در بخش‌های ارتباطات تخصص دارند، به دیپارتمنت جذب کن تدریس در این دیپارتمنت پژوهش‌محور و دانشجومحور است. بیشترین تمرکز بالای دانشجویان می‌باشد. تدریس در این دیپارتمنت به دو شدیوه علمی و کاربردی صورت می‌گیرد

دیدگاه دیپارتمنت ارتباطات جمعی

دیپارتمنت ارتباطات جمعی به منظور توسعه و گسترش رفتارهایی مبتنی بر اصول حرفه‌ای علوم ارتباطات تلاش می‌کند تا کادرهای متخصص همراه با تیوری‌های نوین ارتباطی و تکنیک‌های ارتباطی برای سازمان‌های دولتی و غیر دولتی مطابق نیاز بازار تربیت نموده و میخواهد به عنوان معتبر ترین کانون آموزش خبرنگاری و ارتباطات در کشور و منطقه نقش آفرینی کند.

ماموریت دیپارتمنت ارتباطات جمعی

به منظور رسیدن به توسعه سازمان‌ها، دیپارتمنت ارتباطات جمعی متعهد است که با شیوه های نوین علمی به شکل نظری و عملی جوانان را در چند سمت علوم ارتباطات و روابط عمومی برای سازمان‌ها تربیت نموده و تقدیم جامعه نمایند.


معرفی مختصر دیپارتمنت رادیو- تلویزیون

دیپارتمنت رادیو-تلویزیون دانشکده‌ی ژورنالیزم، در سال 1392 تاسیس و در سال 1396 برای تلاش به رسیدن ژورنالیزم کاربردی در افغانستان و تلفیق نظریه و عمل به پذیرش دانشجو آغاز نموده که در راستای تخصصی‌سازی رشته‌ی ژورنالیزم کاربردی فعالیت می‌کند. تحصیل در افغانستان، هنوز نتوانسته است خلای موجود بین نظریه و عمل را پر کند دیپارتمنت رادیو تلویزیون به تعدد ( 109 ) دانشجو از جمله ( 74 ) ذکور و ( 3 ) اناث ؛ بنا بر این، تلاش در این زمینه و رسیدن به تحصیل نتیجه‌محور، می‌تواند راهی برای پر کردن این خلای باشد. دیپارتمنت رادیو-تلویزیون، با داشتن استادان متخصص و باتجربه در عرصه‌ی رسانه و هم‌چنان استدیوهای مجهز تلویزیون و رادیو، عملا در بخش تولید و نشر برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی از طریق صفحات فیسبوک و وبلاک دانشکده‌ی ژورنالیزم یوتیوب دانشگاه رنا، فعالیت می‌کند و دانشجویان این دیپارتمنت، تولیدکنندگان، گردانندگان و تنظیم‌کنندگان این برنامه‌ها استند.
این دیپارتمنت، برای رسیدن به ژورنالیزم کاربردی، به دنبال استفاده از تکنالوژی بروز اطلاع‌رسانی است که بتواند زمینه را برای تلفیق علم و هنر که دو محور اصلی کار رسانه‌ای را شکل می‌دهند، مساعد کند و ژورنالیستانی را به بازار کار رسانه‌ای عرضه کند که با خلاقیت و نوآری در کار رسانه‌ای، زمینه را برای ژورنالیزم تخصصی و افشاگرانه مساعد سازند و تبدیل به نمادهای رسانه‌های و خبرنگاری شوند.

دیدگاه دیپارتمنت رادیو-تلویزیون

دیپارتمنت رادیوتلویزیون با داشتن کادرهای ورزیده و فناوری‌های نوین ارتباطی در بخشی‌های مجری گری، گزارش نویسی، خبرنگاری نوین و کارگردانی، به عنوان یک مرجع معتبر علمی به سطح کشور و منطقه فعالیت‌ می‌نماید.

ماموریت دیپارتمنت رادیو-تلویزیون

دیپارتمنت رادیوتلویزیون به منظور رسیدن به انکشاف ژورنالیزم و خبرنگاری نوین در افغانستان، متعهد است که با ره‌نمودهای نوین، دانش‌جویان را در عرصه‌های گویندگی، گزارش نویسی، کارگردانی و مستند سازی در رسانه‌های دیداری، برای سازمان‌های دولتی و غیر دولتی آموزش داده و تقدیم جامعه نماید.


فیس برنامه

تفصیلات مبلغ به افغانی روش پرداخت مقدار جمله
فیس ثبت‌نام 5,000 یکبار 1 5,000
شهریه 30,000 سمستر 8 240,000
فیس کتاب‌خانه 1,000 یکبار 1 1,000
فیس کلُ برنامه افغانی 247,000

پوهنتون رنا © 2024 , 2025