موفقیت

2018-03-03

جکی رولینگ

نويسنده پرفروش ترين رمان، يک زن تنهاي مجرد بود و زماني که شروع به نوشتن اولين رمان « هري پاتر» کرد در قطاري بود که به دليل مشکل فني متوقف شده بود.

رولينگ گفته است هنگامي که براي اولين بار شروع به نويسنده گي کرد، بارها از جانب ناشران کتاب پاسخ رد شنيد اما براي اين که با شنيدن چندين پاسخ منفي تسليم نشد و تلاش بيشتر نمود؛ بلاخره چاپ خانه و نشر بلومزبري در سال1997 کتاب او را چاپ کرد و در حال حاضر رولينگ يکي از پردرآمدترين نويسندگان جهان است.

جری ساینفلد

جري ساينفلد کمدين مشهور؛ او اولين بار هنگام نمايش(گفتگوي در مورد زندگي و کمدي) به شدت مورد تمسخر حضار قرار گرفت؛ اين در حالي است که قبل از نمايش به اندازه کافي تمرين کرده بود اما هنگاميکه روي صحنه رفت در حدود سي ثانيه ايستاده ماند و نتوانست حتي يک کلمه از نمايشنامه را به خاطر بياورد.

پس از اجراي تمرينات زياد توانست يک نقش کوچک در طنزهاي تلويزيوني بدست آورد اما باز هم پس از اجراي چهار نقش از کار اخراج شد با اين حال کسي حتي زحمت اين کار را هم به خود نداد که برايش بگويد که او دگر نقشي ندارد؛ او وقتي متوجه شد که در نمايشنامه هيچ ديالوگي به نام آن نيست بسيار تحقير شد اما بلافاصله براي اجراي يک نقش به باشگاه کميدي بازگشت؛ پس از يک نمايش بسيار عالي درخشيد و پس از آن کارش به سرعت با استقبال  بي نظير مواجه شد.

اگر ساينفلد شکست را قبول مي‌کرد و دوباره به باشگاه کميدين ها باز نميگشت هيچ وقت نام آن در تالار کمدين هاي محبوب دنيا نوشته نمي‌شد.

«موفقيت آسان به دست نمي آيد» جمله معروفي است که بسياري از دانشمندان سرمشق کار خود قرار مي‌دهند، براي بدست آوردن يک موفقيت بزرگ نبايد با مواجه به شکست تعجب کنيم، بل هر شکست را به عنوان يک گام نزديک شدن به موفقيت بپذيريم. شيريني موفقيت هاي بزرگ همواره با تلخي شکست بدست ميايد.

(نثار احمد عزيزي)