پنجمين همايش زنان افغان تحت عنوان شهروند مسوول، حکومت پاسخگو، جامعه سالم از سوي رولا غني (بي بي گل) بانوي نخست کشور با اشتراک سه صد تن از مهمانان ملي و بين المللي در قصر چهار چنار ارگ رياست جمهوري طي سه روز برگزار گرديد که در ميان اعضاي اين همايش سه عضو نشريهي بيداري نيز شامل بودند، اين همايش دربرگيرنده موضوعاتي چون چيستي مسووليت شهروندي، داشتن محيط زيست سالم، محو تبعيض قومي، زباني و جنسيتي، از ميان برداشتن رسوم و عنعنههاي ناپسند، چگونگي تربيت شهروند مسوول و همزيستي مسالمت آميز بحث و گفتگو گرديد.
در دو روز نخست آنچه در اين همايش بحث گرديد تعلق به مسؤليتهاي شهروندي و دانستن برخي حقوق شهروندي هم از زنان و مردان داشت، زيرا همه شهروندان اين سرزمين بوده و نياز به دانستن حقوق شهروندي يا حقوق خودي دارند.
محمد يعقوب حيدري، والي کابل از نفوس و سهم زنان در سکتور صحت در شهر يادآور شده گفت: نفوس زنان در کشور به اندازه 2.1 ميليون نفر ميرسد که از جمله 29 فيصد آن در سکتور صحت فعاليت ميکنند.
در اين ميان داکتر عالمه معين امور پناهندهگان وزارت امور مهاجرين و عودت کنندهگان نيز از تثبيت عدهاي کثير مهاجران افغان در پاکستان بيان کرده گفت: ما توانستيم هفت صد هزار افغان را در پاکستان تثبيت هويت نموده و براي شان کارت شهروندي بدهيم. همچنان افزود: در ايران نيز 750هزار مهاجر افغان را نيز شناسايي کرديم.
سيد نورالدين علوي، استاد دانشگاه وظيفهي شهروندي را در عملي کردن قوانين ميبيند. به گفتهي او: اگر شما به قوانين کشور عمل کنيد در حقيقت مسؤليت شهروندي خود را انجام داده ايد. تعهد احترام به قوانين، تعهد شهروند نسبت به دولت، تعهد دولت نسبت به شهروند، تعهد شهروند نسبت به سياست و احترام به هم نوع بدون تبعيض نکات اساسي است که نورالدين علوي به عنوان مسؤليت شهروندي به آنها اشاره کرد. همانند اين، برخي هيئتهاي ديگر نيز به مسؤليتهاي شهروندي اشاره کردند و از اشتراک کنندهگان بهخصوص زنان تقاضا گرديد تا در ترويج مسؤليت شهروندي تلاش نمايند.
در سومين روز با سهمگيري تمام اعضاي همايش در گروپهاي مختلف و بحث بالاي موضوعات گوناگون با توجه به مشکلات موجود در جامعه، راه حلها، پيشنهادات و تعين شعارهاي متفاوت موضوعات ارائه شده و جمع آوري آن توسط برگزار کنندهگان، اين همايش به پايان رسيد.
دانشگاه رنا ©