English دری پشتو

مجله ها

ماهانامه رنا

مس؛ نیروی شفا بخش

content
2018-02-27

     آیا می‌دانید که مس در بدن چقدر ارزش‌مند است؟ بخش اعظمی انسان‌ها هنوز به این راز پی نبرده اند که علت سردردی ثابت، خسته‌گی همیشه‌گی وعصبانیت، کمبود مس در ارگانیزم بدن است در ارگانیزم یک انسان بالغ تقریباً 100 تا 200 ملی‌گرام مس وجود دارد و در یک شبانه روز باید سه ملی‌گرام مس جذب گردد.

اکثراً غرض جلوگیری از ازدیاد وزن بدن، با پرهیز از لبنیات زمینه کاهش مس را فراهم آورده ضمناً بعضی امراض مزمن دستگاه هاضمه، باعث کمبود مس در ارگانیزم بدن می‌شود، که در نتیجه مقدار هموگلوبین در خون کم گردیده باعث خشکی بدن، امراض قلبی، اخلال ضربان قلب، تشوشات روحی وعصبی شده و مقاومت ارگانیزم بدن در مقابل عفونت‌های مختلف و دیگر نوع کسالت‌ها می‌گردد. کمبود این عنصر با تغذیه رفع می‌گردد یک عده مواد غذایی مانند شیر گاو و حلوای برنجی از این عنصر مهم فقیر اند اما برعکس مواد غذایی مانند؛ جگر گاومیش، زردآلو، نسک، جو صحرایی، جو، لبلبو، تربوز، لوبیا، توت‌سیاه و سمارق سفید به اندازه کافی مس را در خود دارد و سبزیجات از قبیل: بادنجان رومی، گشنیز و انواع معطر آن دارایی مس می‌باشد.

 در گذشته ها امراض جلدی وچشم توسط مس تداوی وسفارش داده می‌شد که حلقه از مس را در کف دست نگاه داشته و بخوابند و حتا در صورت کسر استخوان، نوشیدن پودر مس سرخ را با شیر یا آب توصیه میکردند وحتا در صورت که به بدن ضربه یا صدمه وارد می‌شد سکه مس را در آن قسمت می‌گذاشتند  درد رفع می‌گردید و برای اشخاص که مبتلا مرض شکر اند نیز قابل استفاده است.

پس با توجه با اهمیت مس در بدن، باید تا حد امکان از غذاهایی صرف گردد که مقدار مورد نیاز مس بدن ما را تامین کند، تا از بروز امراض گوناگون، خسته‌گی‌های همیشه‌گی ونا راحتی‌های روحی و عصبی ارگانیزم بدن را معافیت داد و صحت و سلامت را برای بدن هدیه داد.


منصور "ولی زاده"

دانشگاه رنا ©