تهیه مونو گراف

2018-02-27

مونوگراف، طولانی‌تر از یک مقاله و رساله‌یی کوچک‌تر از یک کتاب است، اما بسیار با مطالب ساده و لذت بخش محصلین تحقیقات خود را در قالب آن می‌نویسند.

مونوگراف یا هم دفاع از نگارش آخر، اثری است که محصلین مکلف هستند پس از پایان دوره تحصیلی روی موضوع مشخص که ارتباط مستقیم به رشته تحصیلی آنان داشته باشد تحقیق کنند و به اساس اندوخته‌های چند ساله شان و با استفاده از منابع مختلف تهیه و ترتیب کنند و سپس به دفاع از اثر پژوهشی خود می‌پردازند. نگارش مونوگراف از یک طرف محصل را مورد ارزیابی قرار می‌دهد که تا چی حد از اندوخته‌های دوره تحصیلی می‌تواند استفاده کند و از جانب دیگر بعد از دفاع از اثر پژوهشی مدارک تحصیلی را هم بدست می‌آورد. شرط اساسی همین است که محصل بر حصول تهیه علمی آشنا شود و خود روی آن کار می‌نماید، اما اگر توجه نمائیم بعضی از محصلین در ابتدا تلاش موثر برای انتخاب موضوع نمی‌کنند و در بسیاری موارد دیده شده است که آنان تنها به دنبال انتخاب موضوع یا نام آن هستند، اما برای شماری دیگری از محصلین نظر به عوامل گوناگون تهیه و ترتیب مونوگراف را بر مثابه‌یی گذر از هفت خوان رستم دشوار می‌دانند.

برای همین محصلین مونوگراف را یکی از مشکل‌ترین مرحله‌یی تحصیلی می‌پندارند. اما چنین نبوده مونوگراف برای محصل یک اثر علمی بجا می‌ماند و او بر حصول تهیه علمی آشنا می‌شود، که محصل را وادار به تحقیقات علمی می‌نماید، ضمناً آنان را از حقیقتی خبر می‌دهد که از قبل نسبت به آن مطمین نبوده درکل مونوگراف حاصل کارآموزی و یا عصاره‌یی از درس‌های آموخته شده در دوران تحصیلی محصل می‌باشد.

گیتی "نعیمی"